Joulutervehdys

20.12.2018

Viime viikolla kävimme HUS Uusi lastensairaala ssa lahjoittamassa pari isoa säkillistä Legoja pienten vuodepotilaiden piristykseksi. Lahjat annetaan jouluaattona ja toivon mukaan piristävät lasten joulua. Antamamme kortin puolestaan askartelivat meidän pikku apulaiset ”Lapsi mukaan töihin-päivänä”.

Sairaalan toiveiden mukaisesti lahjoitimme leluja lasten vuodeosastolle, jossa on lapsia yksivuotiaasta 15-vuotiaisiin saakka. Annoimme paljon erilaisia Legoja, jotka soveltuvat ihan pienimmille ja lisäksi hieman vanhemmillekin lapsille. Legot on helppo pestä ja näin ollen lapset saavat niistä iloa pitkäksi aikaa.

Uusi lastensairaala on upea ja niin lapsille kuin perheillekin löytyy paljon virikkeitä. Jokaisella vuodeosastolla on leikkihuone, jossa potilaat ja sisarukset voivat leikkiä, pelata, piirtää ja lukea. Huoneen yhteydessä on myös vanhempien kahvi/taukotila. Osastoilla on monipuolisesti erilaisia leikkivälineitä, askartelu- ja kuvataidetarvikkeita, soittimia sekä pelejä, joita voi viedä omaan huoneeseen. Leikkiosaston yhteydessä 4. kerroksessa on nuorten huone/musiikkihuone, jossa on soittimia, biljardipöytä sekä pöytäfutis. Lisäksi henkilökunta järjestää viikoittain ohjelmaa lapsille ja nuorille.

Sairaalan aulasta puolestaan löytyy mm iso meriakvaario ja katosta roikkuu iso kala. Lapset kuulema aina kysyvät, mikä kala on ja heille vastataan, että se on Mielikuvituskala, eli lapset saavat itse päättää mikä kala on kyseessä. Lisäksi aulassa on upea mediaseinä.

Oikein ihanaa ja rauhallista joulunodotusta!

Lahjat