3G-verkon sulkeminen on käynnissä

Tiedotteet / Operaattoripalvelut / Yritysliittymät
3g Verkon Alasajo Käynnissä

3G-verkon sulkeminen on aloitettu teleoperaattorien toimesta eri puolilla Suomea tänä vuonna. Verkon lopettaminen etenee asteittain tämän ja seuraavan vuoden aikana. 

Kotimaiset teleoperaattorit panostavat 4G- ja 5G-verkkojen kehittämiseen. Vanha kolmannen sukupolven 3G-verkko ollaan ajamassa alas. Verkon hallittu alasajo on parhaillaan käynnissä eri puolilla Suomea, ja 3G-verkot lakkautetaan järjestelmällisesti vähitellen syksyn sekä vuoden 2024 aikana.   

3G-verkon alasajon myötä käytössä olleita taajuuksia vapautuu modernimpien teknologioiden käyttöön.  

Jos käytössäsi on 4G- vai 5G-laite, ei muutoksella ole vaikutusta. Tässä vaiheessa on viimeistään hyvä tarkistaa, että käytössäsi on 4G- tai 5G-yhteensopiva puhelin sekä puhelinliittymä.  

Alueilla, joissa 4G- tai 5G-verkko ei toimi, siirtyvät 3G-verkossa olevat laitteet käyttämään 2G-verkkoa.

Alueilla, joissa 4G- tai 5G-verkko ei toimi, siirtyvät 3G-verkossa olevat laitteet käyttämään 2G-verkkoa. Puhelut toimivat myös 2G-verkossa, mutta nykypäivän älypuhelinten vaatimaa datankäyttöön 2G-verkko on liian hidas. Operaattorit ovat sitoutuneet laajentamaan 4G- ja 5G-verkkoja myös katvealueille.  

Riistakamerat, valvontakamerat, sähkömittarit, hälytysjärjestelmät tai muut verkkoon yhteydessä olevat laitteet saattavat käyttää 3G-verkkoa. Jatkossa nämä siirtyvät käyttämään 2G-verkkoa. Kuvien siirtäminen 2G-verkossa on edelleen mahdollista, mutta videokuvan lähettäminen vaatii 4G- tai 5G-verkkoa.  

Mikäli käytössäsi on 3G-verkkoa hyödyntäviä laitteita, nyt on hyvä tarkistaa niiden toimivuus myös 3G-verkon alasajon jälkeen.  

Lue myös artikkeli 3G-verkon alasajo etenee – tätä se tarkoittaa matkapuhelinverkon käyttäjille 

4G- ja 5G-yritysliittymät kaikkiin kolmeen verkkoon 

Nyt viimeistään kannattaa päivittää yritysliittymät nykyaikaan.  

Line Carrierilta saat 4G- ja 5G-yhteydet jopa 1000 Mbps nopeuksilla. Voit valikoida työntekijäkohtaisesti parhaiten sopivat liittymät. Varmista kaikille työntekijöille parhaan mahdollisen kuuluvuuden kolmessa verkossa, vain yhdellä laskulla. 

Lue myös