Mitä tarkoittaa Dual-SIM ja Multi-SIM?

Artikkelit / Yritysliittymät
dual sim vai multisim

Dual-SIM ja Multi-SIM… Näistä kahdesta sanasta kuulee puhuttavan usein yritysliittymien yhteydessä. Ne kuulostavat samalta, mutta eivät tarkoita täysin samaa asiaa. Yritysliittymää hankkiessa voi helposti mennä pää pyörälle. Tässä jutussa kerromme, mitä tarkoittaa Multi-SIM ja Dual-SIM. 

Lue myös Älä tyydy yhteen – Liikkuvan työn huono kuuluvuus kuntoon kahden verkon yritysliittymällä!

Dual-SIM – kaksi eri liittymää samaan puhelimeen 

Dual-SIM tarkoittaa puhelinta, johon voidaan kytkeä kaksi erillistä SIM-korttia. Dual-SIMin avulla puhelimessa voidaan käyttää kahta eri liittymää kahdelta eri matkapuhelinoperaattorilta, kahdella eri puhelinnumerolla.  

Kahden liittymän Dual-SIM-ratkaisu sopii esimerkiksi henkilölle, joka haluaa käyttää vain yhtä puhelinta, mutta tarvitsee erilliset puhelinnumerot vaikkapa töille ja henkilökohtaisille asioille. Tällöin molempia liittymiä voidaan käyttää samassa puhelimessa töissä ja vapaa-ajalla.  

Multi-SIM – kaksi liittymää, yksi puhelinnumero 

Multi-SIM ratkaisussa voit käyttää kahta liittymää vain yhdellä puhelinnumerolla. Käytössä on pääliittymä ja rinnakkaiskortti, joilla molemmilla voi soittaa ja vastaanottaa puheluita, lähettää ja vastaanottaa tekstiviestejä sekä käyttää internetiä. Nämä SIM-kortit voidaan asettaa joko yhteen kahden SIM-korttipaikan puhelimeen tai kahteen erilliseen matkapuhelimeen.  

Kun numeroon soitetaan Multi-SIM ratkaisussa, molemmat liittymät hälyttävät. Ulospäin soittaessa näkyy yksi ja sama numero.  

Multi-SIM yritysliittymä sopii liikkuvaa työtä tekeville, sillä sen avulla voit saada puhelimeesi aina parhaan mahdollisen kuuluvuuden.

Multi-SIM yritysliittymä sopii liikkuvaa työtä tekeville, sillä sen avulla voit saada puhelimeesi aina parhaan mahdollisen kuuluvuuden. Liittymät voidaan yhdistää kahteen eri matkapuhelinverkkoon. Jos ensisijaisen liittymän verkko ei toimi, puhelut ohjautuvat automaattisesti varaliittymän kautta. Tarvittaessa liittymää voi vaihtaa manuaalisesti vain muutamalla näpäytyksellä puhelimen asetuksista.  

Line Carrier Business Mobile -yritysliittymät tarjoavat kattavan pääsyn kaikkiin kolmeen verkkoon, aina parhaalla kuuluvuudella:

linecarrier infograafi

Yritysliittymät kattavalla kuuluvuudella koko Suomeen 

Eri operaattorien verkkojen kattavuudessa on eroja, ja kuuluvuus voi olla joillakin alueilla huono. Line Carrier on Suomen ainoa operaattori, jolta saat räätälöidyt yritysliittymät kaikkiin kolmeen verkkoon. Tarjoamme yritysliittymät 4G- ja 5G-verkkoon jopa 1000 Mbit/s latausnopeudella. 

Multi-SIM-ratkaisullamme saat liikkuvaan työhön aina parhaan kuuluvuuden ja voit valita verkot työntekijäkohtaisesti. Sinun ei tarvitse hankkia dual-SIM-puhelimeen kahta eri liittymää kahdelta eri operaattorilta, vaan voit käyttää kahta eri verkkoa samalla puhelinnumerolla. Mikä parasta, saat vain yhden laskun kahta erillistä liittymää edullisemmalla hinnalla.  

Tutustu asiakastarinoihin