Mikä on mobiilivaihde?

Artikkelit / Puhelinvaihde
Line Carrier Mobiilivaihde sopii hektiseen asiakastyöhön.

Mobiilivaihde on nykyaikainen vaihderatkaisu puheluiden välittämiseen henkilöstölle yrityksissä ja organisaatioissa. Tässä jutussa kerromme, mikä on mobiilivaihde ja mitä hyötyä siitä on yrityksille. 

Puhelujen välitystä on historian saatossa hoidettu monilla eri keinoilla. Ennen vanhaan puheluiden välitys hoidettiin fyysisesti yhdistämällä johtoja keskuskaapissa puhelinlinjojen välillä, mutta puhelinvälityksen automaatio alkoi kehittyä 1930-luvulta eteenpäin.  

Keskitettyä puheluiden välitystä tarvitaan edelleen yrityksissä, joissa on paljon henkilöstöä ja saapuvia puheluita. Tähän tarpeeseen moderni ja ketterä nykypäivän ratkaisu on mobiilivaihde.  

Vaihdepalvelu aina työntekijän mukana 

Kun asiakas soittaa yrityksen puhelinvaihteeseen tai palvelunumeroon, täytyy puhelu voida yhdistää nopeasti oikealle henkilölle kymmenien tai jopa satojen työntekijöiden joukosta. Oman haasteensa soppaan tuovat nykypäivän liikkuva työ ja etätyö, joiden vuoksi suuri osa työntekijöistä ei pysty päivystämään tietokoneen tai pöytäpuhelimen äärellä. Mobiilivaihde mahdollistaa puheluiden vastaanottamisen ja välittämisen ketterästi tien päältä.  

Mobiilivaihde on mobiililaitteessa toimiva digitaalinen vaihdepalvelu, jota voi käyttää helposti matkapuhelimesta. Puheluiden välitys tapahtuu palveluntarjoajan palvelinsalissa, mutta käyttäjän näkökulmasta puheluihin vastaaminen ja eteenpäin välitys tapahtuu yksinkertaisesti käyttäjän kännykässä olevalla mobiilisovelluksella. 

Mobiilivaihde on mobiililaitteessa toimiva digitaalinen vaihdepalvelu, jota voi käyttää helposti matkapuhelimesta.

Koska mobiilivaihde tuo vaihdepalvelun kännykkään, ei sen käyttöön tarvita tietokonetta, raskaiden ohjelmistojen asennuksia, pitkällisiä käyttökoulutuksia tai erityisiä laitteita. Tavallinen työntekijä voi ottaa mobiilivaihteen käyttöön lyhyellä koulutuksella ja ryhtyä vastaamaan puheluihin suoraan omasta puhelimestaan.  

Mobiilivaihde on hyvä ratkaisu puheluiden välitykseen monen kokoiselle yritykselle. Line Carrierin asiakaskunnassa Mobiilivaihdetta suosivat monenlaiset yritykset, etenkin sellaiset, joilla on liikkuvaa henkilöstöä, paljon puheluliikennettä ja tarve tehostaa puheluiden käsittelyä.  

Kun vaihteeseen saapuu puhelu, se voidaan ohjata halutulla jakelustrategialla soimaan yhdellä tai useammalla mobiilivaihteen käyttäjällä. Tilatietojen avulla sovellus ohjaa puhelut aina niille käyttäjille, jotka ovat saatavilla vastaamaan puhelimeen.  

Mobiilivaihde ei ole heikompi vaihtoehto perinteiselle puhelinvaihteelle, vaan se sisältää kaikki täysiverisen puhelinvaihteen ominaisuudet tehokkaammassa pakkauksessa. 

Line Carrierin iOS- ja Android-käyttöliittymissä toimivan Mobiilivaihteen perusominaisuuksiin kuuluvat läsnäolotila ja sisäinen kontaktiluettelo, puheluiden ohjaus läsnäolotilan perusteella, soittaminen ulos halutulla numerolla, soittoryhmät, puheluiden yhdistäminen, aikaohjaukset sekä monipuolinen tiedotekirjasto. Lisäominaisuuksina sovellukseen voidaan saada muun muassa puheluiden tallennus, monipuolinen raportointi, puhevalikot, omien tiedotteiden nauhoitus, lomavastaaja ja takaisinsoittopalvelu.  

Mobiilivaihde voidaan yhdistää myös muihin puheratkaisuihin 

Line Carrierin Mobiilivaihteen ainutlaatuinen ominaisuus on sen skaalautuvuus. Tämä mahdollistaa ketterän skaalaamisen silloin, jos yrityksesi toiminta kasvaa eikä Mobiilivaihde enää riitä asiakaspuheluiden käsittelyyn. 

Tällöin sinun ei tarvitse luopua Mobiilivaihteen käytöstä, vaan se voidaan yhdistää osaksi laajempaa Line Carrier Contact Center -asiakaspalvelujärjestelmää. Esimerkiksi liikkuvaa työtä tekevät kenttätyöntekijät voivat jatkaa mobiilivaihteen käyttöä, mutta asiakaspalvelutiimi voi palvella asiakkaita monikanavaisesti Contact Centerissä.  

Mobiilivaihde voidaan yhdistää myös Microsoft Teamsiin. Line Carrierin puheratkaisu MS Teamsille mahdollistaa Teamsin laajennuksen yrityksen sisäisestä viestinnästä myös ulkoiseen. Tällöin Mobiilivaihteeseen tulevia puheluita voidaan välittää yrityksessä myös henkilöstön Teams-käyttöliittymiin.  

Line Carrierin Mobiilivaihde on operaattorivapaa vaihdepalvelu, eli sen käyttöön ei tarvita minkään tietyn teleoperaattorin liittymiä.

Mobiilivaihteeseen voidaan saada käyttöön myös puhelunvälittäjän työpöytäsovellus, jolla osa henkilöstöstä voi halutessaan käyttää vaihdetta Softphone-työpöytäpuhelimena.  

Line Carrierin Mobiilivaihde on operaattorivapaa vaihdepalvelu, eli sen käyttöön ei tarvita minkään tietyn teleoperaattorin liittymiä. Tarjoamme kuitenkin laajaa puhepalvelukattausta, johon voivat kuulua myös yritysliittymät kaikkiin kolmeen verkkoon sekä yritys- ja palvelunumerointi

Katso videoesittely Line Carrier Mobiilivaihteesta:

Mobiilivaihteen hyödyt 

  • Liikkuvuus: Mobiilivaihde mahdollistaa työnteon ja tavoitettavuuden myös liikkuville ja etätyöntekijöille. 
  • Helppous: Mobiilivaihteen käyttöön ei tarvita tietokonetta, erityisiä laitteita tai raskaita asennuksia, vaan Android- tai iOS-puhelin riittää. 
  • Joustavuus: Sinun ei tarvitse sitoutua pitkiin määräaikaisiin sopimuksiin, sillä saat Line Carrierin Mobiilivaihteen käyttöön toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella. 
  • Skaalautuvuus: Line Carrier Mobiilivaihteeseen voidaan yhdistää laaja kattaus palveluita yrityksesi tarpeiden mukaan. 
  • Ketterä käyttöönotto: Mobiilivaihteen saa käyttöön ilman pitkiä määräaikaisia sopimuksia ja helpolla videokoulutuksella.

Voit tilata Mobiilivaihteen demovideon suoraan sähköpostiisi ja tutustua siihen, mitä kaikkea Line Carrier Mobiilivaihde sisältää. Tilaa demo tästä:

Lue lisää vaihdepalveluista