Miksi digitaalinen asiakaspalvelu kannattaa? WhatsApp, chat, some, sähköposti

Artikkelit / Asiakaspalvelu / OneFeed®
Esittelyssä Onefeed Digitaalinen Asiakaspalvelu

Miksi digitaalinen asiakaspalvelu kannattaa? Kuluttajat ovat siirtyneet tietokoneilta mobiililaitteille. Lähes kaikki tehdään nykyään helposti puhelimella, oli kyse sitten verkko-ostoksista, viihteen kulutuksesta, ajanvarauksista autohuoltoon ja hammaslääkäriin tai yhteydenpidosta tuttaviin. Myös yrityksiltä odotetaan entistä enemmän asiakaspalvelua digitaalisissa kanavissa.  

Sähköposti, sosiaalinen media, asiakaspalveluchatit tai pikaviestisovellukset, kuten WhatsApp, koetaan nopeiksi ja mutkattomiksi tavoiksi kysyä yrityksiltä tietoa tuotteista tai palveluista tai lähettää asiakaspalautetta. Kynnys ottaa yhteyttä yritykseen pienenee, kun yhteydenottomahdollisuutta tarjotaan suoraan siellä missä asiakkaat muutenkin viettävät paljon aikaansa.   

Digitaalisessa asiakaspalvelussa eri asiakaspalvelukanavilla voi olla erilaisia käyttötarkoituksia ja rooleja.  

Digitaalisessa asiakaspalvelussa eri asiakaspalvelukanavilla voi olla erilaisia käyttötarkoituksia ja rooleja.  

Puhelinta asiakkaat suosivat usein silloin, kun he haluavat saada asian selvitetyksi nopeasti tai eivät löydä etsimäänsä tietoa verkosta. Sähköposti voidaan mieltää viralliseksi yhteydenottokanavaksi, ja sähköpostilla myös liitteiden, sopimusten ja muiden dokumenttien lähettäminen on helppoa.

SMS-viestit ovat erinomainen tapa herätellä asiakkaiden huomio, sillä jopa 98 % ihmisistä avaa saamansa tekstiviestin. WhatsApp Business tai muut somekanavat ja pikaviestimet ovat helppo tapa tavoittaa asiakkaat juuri siellä, missä he viettävät muutenkin paljon aikaansa.  

Monikanavainen asiakaspalvelu lisää myös yrityksen saavutettavuutta, sillä se tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden ottaa yhteyttä heille sopivimmalla tavalla. Kaikille puhelimella soittaminen ei syystä tai toisesta sovi, tai päinvastoin sähköpostin lähettäminen ei välttämättä onnistu esimerkiksi ihmisiltä, jotka eivät hallitse digilaitteiden käyttöä.  

Esittelyssä OneFeed – Monikanavainen asiakaspalvelusovellus mobiililaitteille 

OneFeed™ on sovellus, joka tekee digitaalisesta monikanavaisesta asiakaspalvelusta helpompaa kuin koskaan. Asiakkaat voivat olla yritykseesi yhteydessä valitsemallaan tavalla, mutta sinun ei tarvitse miettiä, miten saat eri kanavat hyödynnettyä. OneFeed™ yhdistää kaikki asiakaspalvelukanavasi samaan helppokäyttöiseen näkymään suoraan mobiililaitteessa.  

Voit lähettää ja vastaanottaa viestejä ja liitteitä sähköpostilla, SMS:llä sekä WhatsApp Business-viesteinä suoraan asiakkailtasi ilman vaivalloista pomppimista sovelluksesta toiseen, ja yhdistää samaan sovellukseen myös asiakaspalvelun puhelujonot.  

OneFeed™ kulkee mukanasi kaikkialla. Esimerkiksi myyntiedustajat tai kiinteistönvälittäjät voivat hyödyntää OneFeed™-sovellusta myyntityössä ja asiakaskäynneillä. Voit pitää asiakaspalvelusovelluksen mukana puhelimessasi, ja olet tavoitettavissa myös toimistolta poistuessasi.  

Etätyössä sinun ei tarvitse päivystää tietokoneen äärellä sankaluurien kanssa, vaan pystyt vastaamaan yhteydenottoihin näppärästi puhelimesta. Sovellus kulkee mukana myös liikkuvassa työssä kentällä, ja esimerkiksi kiinteistöhuollon, rakennusalan tai asennustöiden tekijöille sovellusta voidaan käyttää tiedonvälitykseen.  

OneFeed™ soveltuu myös erinomaisesti yhdistämään useita toimipisteitä tai myymälöitä. Ketterä viestintäsovellus kulkee myyjien mukana liikkeessä tai kassalla.  

Lue myös