Yritysliittymien kilpailutus – ota nämä seikat huomioon!

Artikkelit / Operaattoripalvelut / Yritysliittymät
yritysliittymien kilpailutus ohjeet

Lähestyykö yritysliittymien kilpailutus? Kilpailuttaminen voi tuoda mukanaan huomattavia säästöjä, mutta palveluntarjoajien etsiminen ja vertaileminen työlästä. Tässä artikkelissa kerromme, mitä kannattaa ottaa huomioon yritysliittymien kilpailutuksessa!

Mieti tarkkaan tarjouspyynnön speksit

Ennen kuin lähetät operaattoreille tarjouspyyntöjä, mieti tarkkaan tarjouspyynnön speksit. Selvitä henkilöstöltä ja vanhojen liittymien tiedoista, miten paljon puheluliikennettä ja dataa henkilöstösi käyttää sekä millaisia lisäpalveluita tarvitset.

Kun olet kartoittanut tarpeesi tarkkaan, voit tehdä harkittuja ostopäätöksiä ja säästää kustannuksissa. 

Kun olet kartoittanut tarpeesi tarkkaan, voit tehdä harkittuja ostopäätöksiä ja säästää kustannuksissa. Vajaakäytöllä liian tehokkaat liittymät aiheuttavat turhia kustannuksia, mutta myös liian pienet datapaketit voivat aiheuttaa hankaluuksia.

Lue yritysliittymän ostajan opas, niin saat tietää kaiken mitä yritysliittymien ostajan tulisi ottaa huomioon.

Pidä silmät avoinna ja pyydä tarjouksia useilta toimijoilta

Suurten ja tunnettujen verkko-operaattorien lisäksi Suomessa on joukko virtuaalioperaattoreita, jotka tarjoavat monipuolisia ja laadukkaita telepalveluita yrityksille. Yksi näistä virtuaalioperaattoreista on Line Carrier. Olemme ainoa yritysten operaattori, joka tarjoaa liittymiä kaikkiin kolmeen verkkoon (Telia, Elisa ja DNA).

Pienemmän operaattorin asiakkuus on monelle yritykselle hyvä ratkaisu, sillä se mahdollistaa usein henkilökohtaisemman asiakaspalvelun, räätälöidyt palvelut sekä joustavat sopimus- ja laskutusmahdollisuudet.

Pienemmän operaattorin asiakkuus on monelle yritykselle hyvä ratkaisu, sillä se mahdollistaa usein henkilökohtaisemman asiakaspalvelun, räätälöidyt palvelut sekä joustavat sopimus- ja laskutusmahdollisuudet. Yritysliittymien kilpailutuksessa kannattaakin rohkeasti pyytää tarjouksia myös pienemmiltä operaattoreilta.  

Lue blogimme 5 syytä valita pienempi operaattori, niin saat tietää lisää.

Kun kilpailutat, katso muutakin kuin hintaa

On selvää, että palvelun hintalappu kiinnostaa, mutta halvin tarjous ei ole aina paras. Palveluntarjoajien palveluvalikoimassa, asiakaspalvelussa ja laadussa on eroja. Halvin liittymä ei lämmitä mieltä, jos asiakaspalvelu tökkii, asiakkaan tarpeita ei oteta huomioon eikä ongelmatilanteisiin saada ratkaisuja.

Yritysliittymien kilpailutuksessa kannattaakin perehtyä myös yrityksen aiempien asiakkaiden kokemuksiin, asiakaspalvelun laatuun sekä palveluvalikoimaan kokonaisuutena. Sama palvelu ei sovi kaikille, ja siksi kilpailutus on hieno mahdollisuus vertailla ratkaisuja ja löytää yrityksellesi paras mahdollinen kumppani.

Keskittäminen kannattaa – mitä muuta yritykset voisivat tarjota?

Mielessä saattaa olla pelkästään liittymien kilpailuttaminen, mutta palvelun tarve voi ajan myötä kasvaa. Operaattori- ja järjestelmäratkaisujen keskittäminen samalle toimijalle säästää kuluja ja helpottaa järjestelmäkokonaisuuden hallintaa. Jos tiedossa on tulevia tarpeita, jotka voisi saada samalta palveluntarjoajalta, myös niitä kannattaa pitää kilpailutuksessa silmällä.

Mielessä saattaa olla pelkästään liittymien kilpailuttaminen, mutta palvelun tarve voi ajan myötä kasvaa.

Yritysliittymät on helppo yhdistää esimerkiksi moderniin vaihderatkaisuun, joka helpottaa puheluiden ohjausta työntekijöiden välillä. Vai onko yrityksessäsi tarvetta esimerkiksi laiteliittymille, yritysnumeroille, asiakaspalvelujärjestelmille tai asiakaspalvelun henkilöresursseille?

Yritysliittymien kilpailuttaminen mielessä? – Lataa ilmainen opas

Olemme koonneet yksiin kansiin kaikki tärkeimmät vinkit yritysliittymien kilpailutukseen – rehellisesti, ilman kommervenkkejä.

Löydät oppaasta muun muassa kätevän muistilistan kilpailutuksessa muistettavista asioista, tärkeimpien termien selitykset, apua operaattorien vertailuun sekä vinkkejä liittymien kustannusten hillitsemiseen.   

Älä kilpailuta, ennen kuin tiedät mitä tarvitset. Lataa opas ilmaiseksi alla olevasta linkistä: 

Lue lisää artikkeleita yritysliittymistä