Yritysliittymä ulkomailla – Roaming ja datansiirto työmatkalla

Artikkelit / Yritysliittymät
yritysliittymät roaming

Paljon Euroopassa ja EU/ETA-alueen ulkopuolella matkustavalle yritysliittymien toimiminen ulkomailla on tärkeä kysymys. Matkoja suunnitellessa moni miettii, paljonko roaming-maksut ulkomailla ovat, aiheuttaako yritysliittymä ulkomailla yllättäviä kuluja tai toimiiko oma puhelinliittymä ulkomaanmatkalla. 

Tässä artikkelissa käymme läpi, mitä ottaa huomioon yritysliittymän käytössä ulkomailla.  

EU- ja ETA-maissa roaming kuuluu yritysliittymän hintaan 

Kaikkiin Line Carrierin yritysliittymiin sisältyy kohtuullisen käytön EU-roaming, joka koskee sekä puheluliikennettä että verkon dataliikennettä. Yritysliittymien peruspaketit ovatkin siis mainio valinta myös matkustaville työntekijöille.  

EU-roamingin ansiosta mobiiliverkkoa voi käyttää normaaliin tapaan myös ulkomaanmatkoilla.

EU-roamingin ansiosta mobiiliverkkoa voi käyttää normaaliin tapaan myös ulkomaanmatkoilla. Voit siis hoitaa Teams-puhelut, sähköpostit ja muut työasiat ilman ulkopuolisia WiFi-verkkoja tai yllättäviä kustannuksia.  

Tuleeko puhelinliittymistä yllättäviä kuluja ulkomailla? 

Paljon EU/ETA-alueen ulkopuolella matkustelevan kannattaa valita liittymät ulkomaan tiedonsiirtomaksujen mukaan.  

Moni pelkää, että roaming-tiedonsiirron käyttö ulkomailla voi aiheuttaa yllättäen valtavan suuria puhelinlaskuja. Line Carrierin liittymäpaketit on automaattisesti suojattu yllättäviltä laskuilta roaming-rajan avulla. 

Muissa kuin EU- ja ETA-maissa tapahtuva roaming-tiedonsiirto sisältää automaattisesti 50 euron kuukausikohtaisen roaming-rajan, jotta yllätyksiltä vältyttäisiin. Roaming-rajaa voidaan tarvittaessa nostaa tarpeen mukaan. 

Kahden verkon ratkaisu tarjoaa varmennettua kuuluvuutta ulkomailla 

Ulkomailla tapahtuma ”roaming” tarkoittaa suomeksi verkkovierailua. Se tarkoittaa sitä, että kotimaassa käyttämäsi operaattorin palveluita käytetään toisen operaattorin verkossa. Ulkomaanmatkojen tapauksessa kotimaan palveluntarjoaja siis tarjoaa palveluitaan ulkomaisen roaming-kumppanin matkapuhelinverkon kautta.  

Verkko-operaattorien roaming-kumppanioperaattoreissa on eroja, ja verkon kuuluvuus voi vaihdella matkakohteen mukaan. Jos yritysliittymän toimiminen jokaisessa maailman kolkassa on ensiarvoisen tärkeää, kannattaa liittymät hankkia useammasta kuin yhdestä verkosta. 

Jos yritysliittymän toimiminen jokaisessa maailman kolkassa on ensiarvoisen tärkeää, kannattaa liittymät hankkia useammasta kuin yhdestä verkosta. 

Line Carrierin kahden verkon ratkaisu tarjoaa varmennettua kuuluvuutta ulkomailla. Voit hankkia työpuhelimeesi kaksi liittymää yhdellä puhelinnumerolla, kahdelta eri verkko-operaattorilta. Näin varmistat verkon toimivuuden myös ulkomailla, sillä jos yksi verkko ei toimi, onnistuu liittymän vaihtaminen puhelimen asetuksista parilla pyyhkäisyllä.  

Miten 3G-verkon alasajo vaikuttaa ulkomailla? 

Vanhaa 3G-matkapuhelinverkkoa ollaan ajamassa alas sekä Suomessa että ulkomailla.  

Yli kymmenessä maassa 2G- ja 3G-verkko on jo suljettu tai ollaan sulkemassa pian. Näitä maita ovat muun muassa Yhdysvallat, Norja, Tanska, Iso-Britannia, Saksa, Hollanti, Italia, Portugali, Kroatia ja Kreikka.  

Ulkomaan matkalle lähtiessä kannattaa siis tarkistaa, tukeeko oma puhelin 4G- tai 5G-verkkoa.  

Monessa maassa verkon alasajo on jo Suomea pidemmällä, eikä sitä ole toteutettu yhtä järjestelmällisesti, joten katvealueita ja verkkokatkoksia voi ilmetä. Ulkomaan matkalle lähtiessä kannattaa siis tarkistaa, tukeeko oma puhelin 4G- tai 5G-verkkoa.  

Monessa maassa on edelleen käytössä vanha GSM-verkko. Joissain maissa 3G-puhelimen käyttäjä voi siis soittaa edelleen puheluita GSM-verkossa, mutta ei pysty käyttämään internetiä puhelimellaan. 

Lue myös artikkelimme 3G-verkon alasajo etenee – tätä se tarkoittaa matkapuhelinverkon käyttäjille. 

Päivitä puhelimen roaming-asetukset ennen matkaa 

Jotta puhelinliittymä ja datansiirto toimii ulkomailla normaalisti, kannattaa puhelimen roaming-asetukset tarkistaa ennen matkaa. Roaming-esto kannattaa ottaa pois päältä puhelimen verkkoasetuksissa jo ennen matkaa, niin verkko alkaa toimia sujuvasti heti perille päästessä.  

Etsitkö yritysliittymiä?

Line Carrier on ketterä yritysten operaattori, joka tarjoaa yritysliittymiä kaikkiin kolmeen verkkoon. Oli tarpeesi sitten yritysliittymä ulkomailla tai kotimaassa, meiltä saat tarvittavat palvelut.

Olemme Avainlipulla palkittu kotimainen toimija, jolta saat sekä operaattoripalvelut että ohjelmistoratkaisut yritysten kommunikaatioon. Tarjoamme henkilökohtaista asiakaspalvelua ja joustavia ratkaisuja monenlaisten yritysten tarpeisiin.

Lue lisää yritysliittymistämme:  

Lue lisää operaattoripalveluista