Rakennusalan digitalisaatio – Mobiililiittymät työmaalle tupla- ja tripla-SIMillä

Artikkelit / Yritysliittymät
rakennusalalle yritysliittymät

Liikkuva työ on arkipäivää monelle rakennusalan työntekijälle. Konttorilta projektipäällikkö ja tavarantoimittajat soittelevat työpuhelimeen. Rakennusalan digitalisaatio on tuonut luuriin myös työtä helpottavia sovelluksia.

Vaihtuvissa kohteissa verkon toimivuus voi kuitenkin vaihdella, eikä kaikkialla ole kenttää ollenkaan. Kuulostaako tutulta? 

Digitalisaatio jatkaa kulkuaan monilla eri toimialoilla. Rakennusala, kiinteistöhuolto ja muut perinteisesti fyysiset työt digitalisoituvat, kun käyttöön tulee työtä helpottavia sovelluksia ja teknologioita. Rakennusalalla esimerkiksi työmaan eri vaiheiden dokumentointi, laskujen tarkistus, työajanseuranta ja moni muu toiminto on jo siirtynyt mobiiliin.  

Yrittäjälle rakennusalan digitalisaatio tarjoaa tehokkuutta ja kustannussäästöjä, työntekijälle helpompaa arkea.  

Mobiililiittymien valinnalla voidaan vaikuttaa huomattavasti siihen, miten digityökalut saadaan käyttöön työpaikan arjessa. Tässä artikkelissa kerromme, miten oikeanlaiset mobiililiittymät työmaalle helpottavat työmaasovellusten käyttöä.

Rakennusalan sovellukset vaativat kunnolliset työkalut 

Digitalisaatio asettaa paljon vaatimuksia työntekijöiden mobiililiittymille, sillä verkon pätkiminen vaikeuttaa sovellusten käyttöä ja yhteydenpitoa.  

Mobiililiittymien pätkiminen silloin tällöin on täysin normaalia, sillä kaikissa mobiiliverkoissa on katvealueita eri puolilla Suomea. Signaalin heikentymistä voivat aiheuttaa myös esimerkiksi maaston muodot, rakennusten materiaalit tai häiriöt verkon toiminnassa.  

Helpoin tapa varmistaa työntekijöiden puhelimien kuuluvuus kaikkialla on Line Carrierin kolmen verkon ratkaisu.  

Line Carrier on Suomen ainoa operaattori, joka tarjoaa liittymiä kaikkiin kolmeen matkapuhelinverkkoon (DNA, Telia ja Elisa).

Line Carrier on Suomen ainoa operaattori, joka tarjoaa liittymiä kaikkiin kolmeen matkapuhelinverkkoon (DNA, Telia ja Elisa). Sen ansiosta voimme tarjota ykkösluokan ratkaisuja erityisesti liikkuvaa työtä tekevien yritysten tarpeisiin. Mikä parasta, liittymiä ei tarvitse hankkia usealta eri toimittajalta, vaan saat pääsyn kaikkiin kolmeen verkkoon yhdellä sopimuksella ja yhdellä laskulla.  

Olemme yritysten palvelemiseen erikoistunut operaattori, ja meiltä löytyy paljon kokemusta liikkuvaa työtä tekevien yritysten tarpeista. Autamme asiakkaitamme suunnittelemaan heidän tarpeisiinsa parhaiten sopivat kommunikaatioratkaisut.  

Lue myös artikkelimme Älä tyydy yhteen – Liikkuvan työn huono kuuluvuus kuntoon kahden verkon yritysliittymällä 

Jokaiselle työntekijälle tarpeiden mukaan kustomoitu liittymä kolmeen verkkoon 

Yritysliittymät kolmeen verkkoon on mahdollista kustomoida työntekijäkohtaisesti siten, että jokainen työntekijä saa liittymän haluamaansa verkkoon (DNA, Telia tai Elisa) ja tarvitsemallaan nopeudella.  

Työntekijäkohtaisesti räätälöidyt liittymät tarjoavat tehokkuus- ja kustannushyötyjä.  

Niiden avulla yrityksen on mahdollista karsia puhelinliittymien kuluja, sillä vähäiselle käytölle jääville liittymille voidaan hankkia pienempi nopeus ja datapaketti kuin tehokäyttäjien liittymille. Työntekijän kannalta arkea helpottaa se, että kukin voi valita liittymänsä siihen verkkoon, joka omalla toimialueella parhaiten kuuluu. 

Kaksi liittymää yhdellä puhelinnumerolla – varmennettu tavoitettavuus kaikkialla 

Mobiililiittymien kuuluvuus voidaan varmistaa tuplaliittymällä, jossa samaan puhelimeen asennnetaan kaksi SIM-korttia kahdella erillisellä liittymällä, mutta yhteisellä puhelinnumerolla.  

Mobiililiittymien kuuluvuus voidaan varmistaa tuplaliittymällä, jossa samaan puhelimeen asennnetaan kaksi SIM-korttia kahdella erillisellä liittymällä, mutta yhteisellä puhelinnumerolla.  

Voit soittaa ja vastaanottaa puheluita yhdellä tutulla puhelinnumerolla, mutta käyttää tarpeen mukaan kahta eri mobiiliverkkoa.  

Mobiiliverkot voidaan valita kolmesta vaihtoehdosta (Telia, Elisa ja DNA). Tupla-SIMin käyttö edellyttää puhelinta, jossa on kaksi SIM-korttipaikkaa tai eSIM-ominaisuus. Kahden verkon ratkaisua voidaan käyttää niin 4G- kuin 5G-liittymissäkin.  

Jos ensisijaiseen liittymään ei saada yhteyttä, puhelut ohjautuvat automaattisesti varaliittymään. Jos verkko ei toimi, liittymää voidaan vaihtaa nopeasti muutamalla näpäytyksellä puhelimen asetuksista.   

Katso videolta, miten tuplaliittymä toimii: 

Lue lisää Line Carrier yritysliittymistä:

Mikä on Line Carrier? 

Line Carrier on yritysten tarpeisiin erikoistunut teleoperaattori ja ohjelmistoyritys. Olemme Avainlipulla palkittu kotimainen toimija, ja pääkonttorimme sijaitsee Espoon Keilaniemessä.   

Tarjontamme on räätälöity yritysten tarpeet huomioiden ja pyrimme löytämään aina asiakkaillemme parhaiten sopivat yhteydenpitoratkaisut, oli kyse sitten muutamasta pakettiliittymästä tai suuresta ja vaativasta yhteydenpitokokonaisuudesta.   

Line Carrierilta saat mobiililiittymät työmaalle mihin päin Suomea tahansa. Neuvomme mielellämme liittymien valinnassa ja vaativampienkin yhteydenpitokokonaisuuksien hallinnassa. Ota yhteyttä ja keskustellaan! 

Lue lisää yritysliittymistä