Puhelinliittymä yrityksen nimiin – Kannattaako se?

Artikkelit / Yritysliittymät
Puhelinliittymä Yrityksen Nimiin Kannattaako

Moni aloitteleva yrittäjä pohtii, kannattaako hankkia puhelinliittymä yrityksen nimiin. Tässä artikkelissa kerromme, miksi yritysliittymä kannattaa, mitä hyötyä yritysliittymästä on ja miten yritysliittymiä verotetaan.

Kannattaako yritysliittymä ottaa?

Puhelinliittymät kannattaa hankkia yrityksen nimiin aina, jos yritystoiminta on ammattimaista ja asiakkaiden kanssa asioidaan puhelimitse. Yritysliittymän avulla pidät vapaa-ajan asiat ja työasiat erillä toisistaan ja palvelet asiakkaita sujuvasti puhelimessa. Kun sinulla on erillinen yritysliittymä, tiedät aina, että sinulle soitetaan työasioilla.

Kun sinulla on erillinen yritysliittymä, tiedät aina, että sinulle soitetaan työasioilla.

Työntekijöille kannattaa hankkia omat liittymät yritysoperaattorilta. Voit hallita työntekijöiden liittymiä keskitetysti, avata helposti liittymät uusille työntekijöille ja tarjota henkilöstöetuja puhelinedun muodossa. Yritysliittymien avulla parannat myös tietosuojaa, sillä voit varmistaa, että työntekijäsi hoitavat työasioita vain työpuhelimessaan.

Yritysliittymän hankkimisessa on useita etuja:
  • Tarjoa työntekijöille hyvät työvälineet ja puhelinetu
  • Huolehdi työntekijöiden tietosuojasta, pidä työasiat työliittymässä
  • Ammattimainen yrityskuva
  • Luotettava asiakaspalvelu yritysliittymästä – tutustu myös yritys- ja palvelunumeroihin
  • Pidä bisnes ja vapaa-aika erillään

Voit yhdistää yritysliittymät myös yritys- ja palvelunumeroon tai mobiilivaihteeseen. Yritys- ja palvelunumeron avulla tarjoat asiakkaillesi luotettavan, tunnistettavan ja helposti muistettavan yhteydenottokanavan. Mobiilivaihde on näppärä puhelinvaihdesovellus, jonka avulla voit välittää ja ohjata puheluita henkilöstöllesi, hyödyntää puhelutiedotteita, luoda puhelujonoja ja kerätä dataa asiakaspuheluista.

Milloin yritysliittymän hankkiminen ei kannata?

Milloin sitten ei kannata hankkia yritysliittymää? Yksinyrittäjät tai hyvin pienimuotoista yritystoimintaa harjoittavat eivät välttämättä tarvitse yritykselleen omaa liittymää.

Jos yritystoiminnan luonteeseen kuuluu, ettei puhelinta juurikaan tarvitse käyttää tai asiakkaat eivät soittele, voi yritysliittymän hankkiminen olla turha kuluerä. Onkin aina tärkeää tutkia vaihtoehtoja ja valita omalle yritykselleen parhaiten sopiva vaihtoehto.

Miten yritysliittymän voi hankkia?

Yritysliittymän hankkiminen tai oman liittymän siirtäminen yritysliittymäksi on helppoa ja nopeaa. Yrityksille on tarjolla paljon erilaisia liittymäpaketteja erikokoisten ja -näköisten yritysten tarpeisiin, oli kyseessä sitten yksinyrittäjä, pienyritys tai suurempikin bisnes.

Line Carrier on kotimainen teleoperaattori, jonka palvelut on suunniteltu nimenomaan yrityksille.

Line Carrier on kotimainen teleoperaattori, jonka palvelut on suunniteltu nimenomaan yrityksille. Tarjoamme yritysliittymät ja datapaketit kilpailukykyisillä hinnoilla kaikkiin kolmeen verkkoon, ja autamme sinua suunnittelemaan yrityksellesi ja henkilöstöllesi parhaiten sopivan liittymäkokonaisuuden. Et maksa turhasta, vaan saat juuri sellaiset liittymät kuin tarvitset.

Yritysliittymä takaisin omiin nimiin?

Jos yritystoiminta joskus loppuu tai yritysliittymää ei enää tarvitse, myös yritysliittymän siirtäminen takaisin omiin nimiin onnistuu helposti. Tähän tarvitaan yrityksen suostumus, ja siirto tehdään noudattamalla operaattorin antamia ohjeita.

Kaksi liittymää samaan puhelimeen

Jos haluat puhelinliittymän kahteen eri mobiiliverkkoon mutta et halua kahta puhelinta, on Line Carrierin Tupla-SIM ratkaisu juuri sinulle. Voit käyttää kahta SIM-korttia kahdesta erillisestä mobiiliverkosta, yhdellä ulospäin näkyvällä puhelinnumerolla. Tupla-SIMillä saat myös aina parhaan kuuluvuuden, sillä käytössäsi on kaksi mobiiliverkkoa samassa puhelimessa.

Yritysliittymän verotus

Moni yrittäjä miettii, miten yritysliittymän verotus toimii ja kannattaako puhelinliittymä hankkia yrityksen nimiin. Osakeyhtiön omistajayrittäjä voi pitää puhelinliittymänsä yrityksen nimissä. Puhelinedun verotusarvo yrittäjälle on 20 euroa kuukaudessa.

Toiminimiyrittäjät voivat tehdä verovähennyksiä puhelin- ja internetkuluista yrityskäytön osalta. Toiminimiyrittäjillä ei usein ole erillistä liittymää työasioille, joten yksityiskäytön ja työkäytön jaottelu kirjanpidossa kannattaa tarkistaa kirjanpitäjän kanssa.

Kaikki mitä haluat tietää yritysliittymien kilpailuttamisesta

Yritysliittymien kilpailutus edessä? Monimutkaisen teleoperaattorikielen ja lennokkaiden mainospuheiden keskellä voi olla vaikeaa selvittää, millaisia liittymiä yrityksesi tarvitsee. Lataa ilmainen Rehellinen opas yritysliittymiin, niin et maksa turhasta vaan löydät juuri sellaiset liittymät kuin yrityksesi tarvitsee.  

Lue myös