Mobiiliverkot tien päällä

Artikkelit / Yritysliittymät
Mobiiliverkot tien päällä

Mobiiliverkot testissä

Hallintojohtajamme Teemu Airla lähti moottoripyörällä ajelemaan Keski-, ja Itä-Suomeen ja nappasi mukaansa Line Carrierin liittymät kaikissa kolmessa verkossa. Matkan aikana oli tarkoitus testata mobiiliverkot ja kokeilla kuuluvuusalueita ympäri Suomen paikkakuntien.

Reittiä ei valittu kuuluvuuskartan mukaan vaan reittivalinta perustui muihin kriteereihin. Eteen tulleet pienet testitilanteet olivat täysin todellisia ja aitoja tapahtumia.

Teemun moottoripyöräreissun kaksi ajopäivää sisälsivät Jyväskylän Suurajojen pätkiä: Päijälästä Ouninpohjan kautta Myhinpäähän. Ensimmäinen yö vietettiin Jämsänkoskella ja toinen yöpymispaikka löytyi Leppävirralta, Saimaan rannalta.

Useampi SIM-kortti pelastaa

Navigointia tehtiin internetpohjaisen navigaattorin avulla. Ajopätkällä datayhteys pätki kaikissa liittymissä ja kartat olivat toisinaan yhtä pikselimössöä. Vaikka verkot pätkivät, vaihto toimivimpaan auttoi tilanteissa, joissa verkon laatu mahdollisti datayhteydet.

Leppävirralla alettiin suunnittelemaan seuraavan päivän reittiä ja tarkistettiin samalla säätiedotusta netistä. Teemu ja hänen ystävänsä huomasivat heti, että yksi mobiilidataliittymistä ei ottanut toimiakseen lainkaan. Yhden verkon puhelimesta oli onneksi helppo vaihtaa Teemun hallussa olevaan kahden SIM-kortin ja yhden numeron puhelimeen, jossa molemmat dataverkot pelasivat moitteettomasti ja säätiedot saatiin nopeasti tietoon.

”Line Carrierin Business Mobile mahdollistaa ratkaisun, jossa yhdessä puhelimessa on käytössä kaksi eri SIM-korttia kahdesta erillisestä mobiiliverkosta, mutta vain yksi numero. Tämä tarkoittaa varmennettua tavoitettavuutta”, kertoo Teemu.

Seuraava etappi oli Paalasmaan saari Juuassa. Käytössä pelasi edelleen Teemun kahden SIM-kortin puhelin, jossa toinen SIM-korteista oli eSIM, eli sähköinen sisäänrakennettu SIM-kortti, ja toinen tavallinen SIM-kortti. Toisessa liittymässä kuuluvuus oli Paalasmaalle vievällä Hirvisalmen lossilla heikko ja toisessa hieman parempi. Hyvin pystyi navigoimaan ja hoitamaan pari puhelua. Jos puhelimessa olisi ollut vain heikompi verkko, olisi ainakin navigointi jäänyt hoitamatta.

Mobiiliverkot ja yhteydet pätkivät hieman, verkoissa oli huomattavissa eroja.
Hitaampi verkkoyhteys Juukassa
Mobiiliverkot ja yhteydet pätkivät hieman, verkoissa oli huomattavissa eroja.
Parempi verkkoyhteys Juukassa

Seuraava etappi ja testipaikka tavoitettiin Pielisen ympäriajossa Vornan tiellä, joka on historiallinen ja mutkitteleva museotie Lieksan eteläpuolella. Datatestissä molemmat liittymät toimivat erittäin hyvin, kunnes Paalasmaalle paluun jälkeen alkoi ukonilma.

Ukkosmyrsky onnistui kaatamaan kahden SIMmin puhelimesta sen nopeamman ensisijaisen verkon. Toinen liittymä pelasti kuitenkin tilanteen ja yhteydenpito jatkui ongelmitta.
Seuraavaksi moottoripyörän nokka suunnattiin paluumatkalle.

Juuka – Rautavaara – Juankoski välillä Google Mapsin avulla suunnistaminen oli koetuksella, sillä datayhteydet olivat kaikissa verkoissa heikot. Onneksi Suomessa on hyvät tienviitat, joiden perusteella voi suunnistaan.

Kuuluvuusalueet vaihtelevat

Reissun aikana Teemu huomasi, että yksi verkoista toimi syrjäseuduilla selvästi kahta muuta heikommin. Kuuluvuus ei reissulla loppunut, sillä verkkoa oli helppo vaihtaa tarvittaessa. Verkkojen kuuluvuusalueissa oli kuitenkin yllättävänkin paljon vaihtelua.

Dataliittymän vaihto kahden SIM-kortin puhelimessa on helppoa. Puhelimen verkkoasetuksista voi määrittää ensisijaisen dataliittymän käytön kakkos-SIMmiin.

Jos yrityksessäsi on liikkuvaa henkilökuntaa tai henkilöstö on jakautunut ympäri Suomen, mieti, minkälainen matkapuhelinverkkoratkaisu on yrityksellesi paras. Jo pienellä testaamisella huomasi, että kaikki liittymät eivät toimi Suomessa pätkimättä. Line Carrier Business Mobilen kahden SIM-kortin ratkaisu on hyvä vaihtoehto yrityksen kattavalle tavoitettavuudelle ja helposti käsiteltäville puhelinlaskuille.


Lue lisää blogistamme