Mikä on IP-vaihdeliittymä? 

Artikkelit / Operaattoripalvelut
SIP Trunk eli IP vaihdeliittymä

IP-vaihdeliittymä eli SIP Trunk on yrityksille suunnattu palvelu, jonka avulla yrityksen toimipisteen viestintäjärjestelmä voidaan yhdistää yleiseen puhelinverkkoon esimerkiksi internetin välityksellä.

Tämä tarjoaa muun muassa säästöjä ja joustavuutta puhelinverkkoyhteyksillä olevaan puhelinjärjestelmään. Tässä artikkelissa kerromme, mitä IP-vaihdeliittymä tarkoittaa ja mitä hyötyä siitä on.  

Puheluliikenne voi kulkea internetin välityksellä

IP-puhe eli VoIP (Voice over Internet Protocol) on kattotermi teknologialle, joka mahdollistaa äänen siirtämisen reaaliaikaisesti Internetin tai muun IP-protokollaa käyttävän verkon välityksellä. Puhe muutetaan digitaaliseen muotoon ja siirretään paketteina verkon yli.  

Jos yhteys tehdään julkisen internetin yli, puheluiden välitykseen ei tarvita erikseen liittymää puhelinverkkoon, vaan puheluliikenne kulkee samassa internet-verkossa kuin yrityksen muukin dataliikenne. Internetin ohella SIP Trunk voidaan toteuttaa myös esimerkiksi operaattorin toimittamalla dedikoidulla MPLS-verkkoyhteydellä. 

Vaikeasta nimestään huolimatta VoIP on monelle tavalliselle käyttäjälle tutumpi teknologia kuin uskoisikaan, sillä internetin välityksellä kulkeva puheluliikenne on koko ajan yleisempää.

Vaikeasta nimestään huolimatta VoIP on monelle tavalliselle käyttäjälle tutumpi teknologia kuin uskoisikaan, sillä internetin välityksellä kulkeva puheluliikenne on koko ajan yleisempää. Esimerkiksi WhatsApp-puhelut käyttävät VoIP-tekniikkaa. Myös yhä suurempi osa yrityksistä haluaa päivittää puheluliikenteensä nykyaikaan ja valitsee siksi IP-vaihdeliittymän.  

IP-vaihdeliittymä eli SIP Trunk on tietoliikenneverkon (esimerkiksi internet) kautta kulkeva kahden SIP-merkinantoprotokollaa käyttävän järjestelmän välinen yhteys. IP-vaihdeliittymä poistaa tarpeen erillisten VoIP-yhdyskäytävien hankintaan ja hallintaan ja näin ollen helpottaa IP-puheluiden toteuttamista.  

SIP on lyhenne sanoista Session Initiation Protocol. SIP on merkinantoprotokolla, joka mahdollistaa IP-puhelut. Sen avulla puhelut voidaan välittää internet-verkossa.  

Internetin yli kulkeva IP-vaihdeliittymä on kustannustehokas ratkaisu yrityksille, jotka haluavat kiinteän puhelinvaihteen mobiilin sijasta. 

Internetin yli tehdyn IP-vaihdeliittymän puhelut käyttävät normaalin internet-yhteyden tietoliikennekaistaa. Sen vuoksi internetin yli kulkeva IP-vaihdeliittymä on kustannustehokas ratkaisu yrityksille, jotka haluavat kiinteän puhelinvaihteen mobiilin sijasta. 

Miksi IP-vaihdeliittymä – SIP Trunkin hyödyt? 

IP-vaihdeliittymällä on monia hyötyjä.  

  • Kustannussäästöt: Varsinkin internetin yli tehtynä yhteys julkiseen puhelinverkkoon on selvästi halvempi, kuin kiinteä puhelinverkkoyhteys. 
  • Parempi puheluiden laatu: Aiempiin teknologioihin verrattuna IP-puhelimella voidaan parantaa äänenlaatua huomattavasti. 
  • Investoinnit hallinnassa: Siirtojen ja erillisten data- ja puheverkkojen puuttuminen säästää kuluja. 
  • Tavoitettava ja paikallinen asiakaspalvelu: Voit tarjota laadukkaampaa asiakaspalvelua lisäämällä alueellisia numeroita, joista puhelu yhdistyy IP-vaihteeseen. Pienennät paikallisen asiakkaan kynnystä ottaa sinuun yhteyttä. 
  • Paikkariippumattomuus: SIP-numerointi ei ole paikkasidonnaista, vaan toimipisteiden välillä on helppo muuttaa. 
  • Joustavuus: SIP trunkin avulla voit helposti valita tarpeitasi vastaavan määrän kanavia. 

Yrityksen IP-puhelut Microsoft Teamsilla 

IP-vaihdeliittymän avulla myös Microsoft Teams voidaan yhdistää yleiseen puheluverkkoon. Tällöin yritys voi hyödyntää Teams-puheluita sisäisen viestinnän lisäksi myös asiakaspuheluihin vastaamiseen.  

Microsoft Teams-puheratkaisu soveltuu kansainväliseen käyttöön globaalissa liiketoiminnassa ja laskee puheluliikenteen kuluja. Työntekijöille Teams-ratkaisu on helppokäyttöinen, sillä sovellus on monelle tuttu jo valmiiksi ja puheluiden keskittäminen Teamsiin vähentää tarvetta opetella useita eri järjestelmiä.  

Line Carrierin valmis ratkaisu Voice for MS Teams on ketterä tapa keskittää yrityksesi puheliikenne Teamsiin.  

Tarvitseeko yrityksesi IP-vaihdeliittymää? 

Line Carrier tarjoaa monipuoliset yritysten telepalvelut. IP-vaihdeliittymään voidaan yhdistää muun muassa yritys- ja palvelunumerointi, äänivalikot, tiedotteet ja turvapalvelu vikatilanteiden varalta.  

Lue lisää Line Carrierin IP-vaihdeliittymästä: 

Lue lisää palveluistamme