Paljonko yrityksesi maksaa puhelinliittymistä, joita ei käytetä?

Artikkelit / Yritysliittymät
Yritysliittymien Optimointi

Maksatko turhaan mobiililiittymistä, joita kukaan ei käytä? Yritysliittymien optimointi voi säästää monilta yrityksiltä huomattavasti kustannuksia.  

Liian tehokkaat tai käyttämättä jääneet yritysliittymät voivat aiheuttaa paljon turhia kuluja yrityksille. Tässä artikkelissa kerromme, miten voit optimoida yrityksesi liittymät ja säästää liittymäkustannuksissa merkittävästi. 

Kaikki eivät tarvitse huippunopeita liittymiä 

Line Carrierin asiakasdata osoittaa, että monissa yrityksissä alle 10 % yritysten käyttäjistä käyttää yli 90 % dataliikenteestä. Suurin osa yritysten henkilöstöstä ei siis tarvitse erityisen tehokkaita liittymiä, vaan datankäyttö painottuu muutamille tehokäyttäjille. 

Räätälöimällä liittymät työntekijäkohtaisesti voit säästää kuluissa ja varmistaa sen, että tehokäyttäjät saavat käyttöönsä riittävän tehokkaat mobiiliyhteydet. 

Valitse toimivin verkko 

Line Carrierin kolmen verkon ratkaisulla voit valita työntekijäkohtaisesti myös kullekin työntekijälle parhaiten sopivan verkon. Verkkojen kuuluvuusalueissa on eroja, ja alueelliseen kuuluvuuteen voivat vaikuttaa myös muun muassa maaston muodot tai rakennusmateriaalit.  

Olemme Suomen ainoa operaattori kaikissa kolmessa verkossa (Telia, DNA, Elisa) ja näin pystymme tarjoamaan 4G- ja 5G-liittymät kaikkiin verkkoihin. Näin vältät tietokatkokset ja yhteysongelmat liikkuvassa työssä, eri toimipisteissä tai etä- ja hybridityössä. Tupla-SIM-ratkaisulla voit käyttää kahta verkkoa samassa puhelimessa.  

Huono hallinnointi paisuttaa liittymien kuluja 

Monissa tapauksissa yrityksissä huomataan vasta kilpailutuksessa, että liittymiä on hallinnoitu huonosti. Usein yrityksen laskulta löytyy useita käyttämättömiä liittymiä, eivätkä liittymien tiedot ole ajan tasalla.  

Kun kuukausilaskutus juoksee pahimmillaan jopa kymmenistä käyttämättä jääneistä liittymistä, kustannukset paisuvat täysin turhaan jopa sadoilla euroilla kuukaudessa.  

Kun kuukausilaskutus juoksee pahimmillaan jopa kymmenistä käyttämättä jääneistä liittymistä, kustannukset paisuvat täysin turhaan jopa sadoilla euroilla kuukaudessa.

Mitä suurempi yritys, sitä laajemmaksi ja monimutkaisemmaksi yritysliittymien kokonaisuus usein kasvaa. Tällöin operaattorin tuki liittymien hallinnassa on tärkeää. Kun kilpailutat, perehdy myös siihen, millaista apua ja konsultointia operaattori tarjoaa liittymien hallintaan. 

Hallitse liittymiä itsenäisesti

Hallinnoimalla mobiililiittymiä itsenäisesti voit tehdä nopeasti tarvittavia muutoksia liittymiin. Esimerkiksi uusien työntekijöiden liittymien avaaminen tai poistuvan työntekijän liittymän sulkeminen tapahtuu nopeasti ja helposti Line Carrierin liittymienhallintaportaalissa.  

Liittymienhallintaportaalissa voit hallinnoida liittymiä muutenkin näppärästi: palvelun kautta saat esimerkiksi muokattua liittymien estoja lisämaksullisiin palveluihin ja hallinnoida roaming-saldorajoja.  

Muistilista: Optimoi mobiililiittymäsi 
  1. Valitse työntekijälle sopiva verkko ja datapaketti 
  2. Puutu käyttämättömiin liittymiin 
  3. Älä hanki liian tehokkaita liittymiä turhaan 
  4. Hallinnoi liittymiä itse tarpeen mukaan 

Rehellinen opas yritysliittymiin 

rehellinen opas yritysliittymiin

Olemme koonneet yksiin kansiin kaikki tärkeimmät vinkit yritysliittymien kilpailutukseen – rehellisesti, ilman kommervenkkejä. Löydät oppaasta vinkkejä liittymien kustannusten hillitsemiseen sekä paljon muuta tietoa yritysliittymien kilpailuttamisesta.    

Kun tiedät mitä tarvitset, saat parhaat liittymät kustannustehokkaasti. Lataa opas ilmaiseksi alla olevasta linkistä: